Orkesten

Momenteel zijn er drie orkesten binnen KNA: het A-orkest en het Ensemble spelen op hoog niveau onder leiding van Tim Fletcher. Het Recreantenorkest, opgericht in 1994 door speelster Anneke Temmink, speelt makkelijk in het gehoor liggende, populaire muziek en staat tegenwoordig onder muzikale leiding van Henriette Rikkerink.

KNA gaat een nieuwe koers varen; de recreanten en het huidige A-orkest vormen vanaf 1 juni 2017. samen één groot A-orkest waarmee zij lichtere muziek maakt; te denken valt aan musical-,  film- en popmuziek. De repetities vinden plaats op donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur in de Reggehof. De tweede helft van de avond (van 21:15-22:15) splitst het orkest zich op in een Ensemble en een B-orkest. Het A-ensemble richt zich op technisch uitdagende muziek  en het B-orkest speelt voornamelijk meezingers, verschillende soorten volksmuziek en daarnaast zal een mars ook zeker niet ontbreken. 
Zowel het bestuur, de leden als de dirigent Tim Fletcher kijken enorm uit naar deze nieuwe opzet. De hervorming van de orkesten en het feit dat allen op één avond zullen repeteren zal zorgen voor nog meer binding,  saamhorigheid en gezelligheid. Zo hoopt het bestuur en de dirigent dat zij nog meer 

Daarnaast is er een jeugdopleiding, is samenwerking met de muziekschool Hof van Twente.